Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


DIÓS CSOKITORTA LISZT NÉLKÜL

2013.05.13

Hozzávalók:

30 dkg csokoládé, 30 dkg finomra darált dió, 20 dkg vaj, 4 tojás, 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi só.  Az öntethez: 50 dkg savanykás ízű gyümölcs, ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy édesítőszer, 1 csomag színtelen tortazselépor.

 

 

 

Elkészítés:
 

Az öntethez a cukorral összevegyített zseléport a megtisztított gyümölcshöz adjuk, majd kevergetve felforraljuk. A forrás után még 2-3 percig főzzük, majd félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát.
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal (nem kell főzni, csak éppen megolvasztani), majd langyosra hűtjük. Ezután gépi habverővel belekeverjük az egész tojásokatés a sót. Végül kanállal beleforgatjuk a fahéjas diót. A keveréket a tortaformába töltjük, és kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta már nem lötyög, de a beleszúrt tű még nedves, kicsit ragacsos marad. Vigyázat, ne süssük túl!
A kész süteményt  kihűtve, a gyümölcsöntettel meglocsolva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.