GYEREKKOR TORTA
Ennek a tortának azért ez a neve, mert kislány koromban
mindig ilyet sütöttem a babáimnak a születésnapjukra.
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.
A krémhez:
25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 5 púpos evőkanál porcukor, 5 púpos evőkanál (Milka) kakaópor, néhány csepp rumaroma.
Elkészítés:
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a hat kanál cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel jól elkeverjük.
A megsült piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk. Egy piskótakorongot a tortatálra teszünk, megkenjük a krém harmadával, erre jön még egy piskóta, aztán a maradék krém fele, végül az utolsó piskótalap, amit kicsit lenyomkodunk, aztán bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
A képen a torta tetején látható süniket így készítheted el: SÜNI