GYÜMÖLCSTORTA TEJSZÍNES VANÍLIAKRÉMMEL
Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál rétesliszt.
A krémhez: 2 kisdobozos tejszín, 1 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor.
A torta tetejére: ízlés szerint friss vagy befőtt gyümölcs, 1 csomag színtelen tortazselépor, a tortazselé elkészítéséhez víz és cukor vagy befőttlé.
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott gyümölcstorta-formába vagy egy hagyományos tortaforma aljába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A megsült piskótát kihűtjük és tortatálra tesszük. Megkenjük a krémmel és a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel.
A tortazselét a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük, aztán bevonjuk vele a tortát. (Én szilikonecsettel kenem a gyümölcsökre a zselét, de természetesen ízlés szerint egyszerűen rá is önthetjük a tortára, hogy vastagabb réteget képezzen.)
A zselé megdermedése után a tortát rögtön tálalhatjuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
mi az a virág a tortán miből van ? nem tudok rá jönni szeretném én is így díszíteni a tortám mi a titka ?
Re: torta
(Szamóca, 2012.06.07 15:11)
Szia Judit!
A "virág" a tortán csillaggyümölcsből (karambola) készült.
Nézd, ilyen: http://www.sedi-fruits.at/images/img-big/karambole.png
A Gyümöcstortáról
(Ilike, 2011.09.29 11:45)Nekem van egy olyan receptem, hogy a tejszines krém helyett egyszerüen főzött pudingot teszünk a torta belsejébe és azt rakjuk ki gyümölccsel legegyszerübb Idénygyümölccsel, és arra jön a zselé
Liszt
(Szamóca, 2011.08.04 11:59)
Szia Kyra!
Igen, ha nincs rétesliszted, használhatsz sima lisztet is. Egy picit tömörebb lesz sima liszttel a tészta.
liszt
(Kyra, 2011.08.04 11:51)
Szia!
Rétesliszt helyett lehet sima finomlisztet használni? Miben lesz másabb?
Köszi a választ!
Kyra
puding
(Barbi, 2011.06.13 12:25)Szia!Nincs hidegen elkészíthető pudingporom,a rendes főzőssel is meg lehet csinálni??ma még boltba sem tudok lemenni ,de nagyon kívánom ,úgyhogy muszáj megcsinálnom.:D
Banán
(Szamóca, 2011.03.31 21:21)
Szia Barbi!
Látod a képen, hogy nálam nem barnult meg. Be kell vonni a banánt tortazselével.
Gyümölcs
(Barbi, 2011.03.31 18:29)Szia!Az lenne a kérdés,hogyha megcisnálom mondjuk a tetejét banánnal,akkor mondjuk másnapra nem fog megbarnulni? legyszi minél hamarabb válaszolj,nagyon sürgős lenne...Köszi szépen :)
Gyümölcstorta
(Szamóca, 2010.05.10 11:32)
Szia Kriszti!
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!
A gyümölcsök lehetnek befőttek is, frissek is. Ha befőttből csinálod, azt jól csöpögtesd le!
Az itteni képek közül az alsón vannak befőtt gyümölcsök.
megjegyzés
(Krisztike, 2010.05.10 11:16)remélem sikerülni fog..az első ilyen tortám lesz,ami szülcsinapra készül...tetszik nagyon a recept...a gyümik befőttek?
Válasz Kittinek
(Szamóca, 2009.06.07 20:21)Kitti, bátran fogj hozzá, nagyon könnyű elkészíteni, és tényleg finom.
remélem sikerül
(szakács kitti, 2009.06.07 16:27)
Fincsi!meg kívántam , ugyhogy lehet hogy megcsinálom.
juhé
(gergő, 2008.10.29 14:46)
kipróbáltam a tortádat
ezt tényleg könnyű megcsinálni
és milyen finom!
köszi
torta
(Judit, 2012.06.07 11:58)