Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


MANDULATORTA

2020.02.04

Hozzávalók (kb. 26 cm átmérőjű formához):
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg hideg vaj,
10 dkg porcukor,
fél citrom reszelt héja,
a töltelékhez:
20 dkg darált mandula,
20 dkg cukor,
10 dkg vaj,
5 tojás,
2 evőkanál liszt.

 

Elkészítés:
A vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd nagyon gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával.  Hűtőbe tesszük 30 percre.
A töltelékhez robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül az így kapott krémbe lapátkanállal beleforgajuk a liszttel vegyített mandulát.
A tésztát 30-32 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt pite- vagy tortaformába tesszük úgy, hogy körben pereme legyen.
Elsimítjuk benne a tölteléket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
Kihűtve szeleteljük.