RENÁTA TORTA
Hozzávalók (egy 22-24 cm átmérőjű tortához):
A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.
A csokoládékrémhez: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 3 dl tejszín, 10 dkg vaj, 1 evőkanál rum.
A díszítéshez: 25-30 dkg cukordrazsé, kb. 50 db ostyarúd.
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez a tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.
A kihűlt piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk.
A piskótalapokat a tortatálra tesszük, és megtöltjük őket a csokikrémmel úgy, hogy két-három evőkanálnyi krém megmaradjon, amivel vékonyan bevonjuk a torta oldalát. A legfelső piskótalap tetejére nem kenünk krémet!
A torta oldalára odaillesztjük az ostyarudakat úgy, hogy kicsit magasabban legyen a tetejük a felső piskótalap tetejénél. Ajánlatos az ostyarudakat körbekötni egy szalaggal, nehogy eldőljenek. Közvetlenül tálalás előtt a torta tetejére szórjuk a cukordrazsét.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon tetszik. Meg is csinálom majd.
Re: erről a borzalomról
(marci, 2013.03.29 17:53)Ha nem tetszik meg gusztustalannak tartod, nem kell feljönni ide. Nekem nagyon tetszik.
rólad, te magamutogató gusztustalan
(normális, 2013.03.05 21:03)te elmebajos, hogy így leszólód a tortát! bármelyik gyerek meglátná, azonnal megkívánná. NAgyon ötletes! ( Biztos a zsíroskenyér, amit össze tudsz kreálni gusztusosabb)
renáta torta
(Lilla, 2013.02.05 22:35)
Én sem enném meg, de a férjem és az unokaöcsém imádja az ilyen édes cuccokat. Hétvégén meg is csinálom, ha rajtam múlik.
Akik szerint gusztustalan: miért nem tudtok szó nélkül továbblépni az oldalról?
rólad, te magamutogató gusztustalan
(gyomorrontás, 2013.01.13 19:15)
ez egy hányinger, ez nem torta. az ember vagy eszik bonbonettit, vagy cukorkát, vagy egy normális tortát. De nálad még az sem normális, hanem egy tömör zsír!!!
Már amikor a kagylóval telitüzdelt tortáidat csináltad - már akkor a szívembe zártalak
te rolad
(vivien, 2012.11.09 14:47)nagyon szeretem a zenéjeidet és el is szoktam énekelni mikor találkozhatuk
jó
(vicaiedina, 2011.12.16 19:41)Nagyon guszta és finom. 3 gyermekemmel Ábellel, Botonddal és Enikővel, a nagymama születésnapja alkalmából megcsináltuk. Gratulálok és köszi a Tippet. Nagyon jó.
megcsinálom
(marci, 2013.03.29 18:00)