NAGYON CSOKIS TORTA
Hozzávalók (egy 23-25 cm-es tortaformához):
A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál holland kakaópor.
A krémhez: 3 dl tej, 1 csomag főzős csokoládés pudingpor, 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál likőr vagy rum.
A díszítéshez: bonbon, cukordrazsé, marcipán ízlés szerint.
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét, a cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez a csokoládét a pudingporral csomómentesre kevert tejbe tördeljük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, apránként, lassú fordulaton keverve beledolgozzuk a vaj felét és a likőrt, majd félretesszük hűlni. Mikor már csak langyos, belekeverjük a maradék vajat is. A krémet egy órára hűtőbe tesszük, majd habosra keverjük.
A kihűlt piskótát három rétegre vágjuk. Az egyes rétegeket megkenjük a krémmel, majd tortát kívülről is bevonjuk. A tetejét különböző bonbonokkal, cukordrazséval, marcipánnal díszítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nem semmi ez a torta. Ez nekem egy évre elég lenne :) Ennyi csokit egy tortán még nem láttam. Lehetne a neve például Csoki paradicsom :XD
torta
(nicola, 2013.03.28 10:30)