Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


PIZZA TORTA

2008.01.11

Hozzávalók:

A piskótához (26-28 cm méretű): 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál (rétes)liszt.

A krémhez: 2 tábla (20 dkg) csokoládé (én Milka Dessert csokoládét használtam + 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaóport), 1 dl tejszín, 10 dkg vaj.

A díszítéshez: 25 dkg fehér marcipán, több színű ételfesték. (Vagy több színű marcipán.)

  

Kép

 

Elkészítés:

A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzájuk adva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a lisztet.

Az így kapott tésztából egy 26-28 cm átmérőjű körlapot sütünk. A megsült piskótalapokat rácson kihűtjük.

A krémhez a csokoládét a tejszínbe tördelve nagyon kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Nem kell forralni. A tűzről levéve kihűtjük, aztán habosra keverjük a vajjal.

A piskótalapot megkenjük a csokoládékrémmel.

A marcipánt felosztjuk egy kb. 15-20 dkg-os nagyobb és egy kisebb részre.

A nagyobb részből porcukorral beszórt deszkán a piskótánál kicsit nagyobb körlapot nyújtunk. Ezzel vonjuk be a torta tetejét úgy, hogy a marcipánlapot egyszerűen a krém tetejére borítjuk.

A megmaradt marcipánba különböző ételfestékeket gyúrunk, és kolbász-, hagyma vagy paradicsomkarikákat, kukoricaszemeket gyurmázunk.

A tortát borító marcipánlapot kis ecset segítségével ételfestékkel befestjük. (Én egyszerű iskolai ecseteket használok. Természetesen újakat és jól elmosottakat. Ezekkel úgy festek, mintha vízfestékkel papírra festenék. Az ecset végét éppen csak egy nagyon picit mártom az ételfestékbe, nehogy eláztassam a marcipánt. A mindenütt kapható folyékony ételfestékeket szoktam használni.)

A tortapizza tetejét a marcipánból gyurmázott különböző feltétekkel díszítjük.

Egy kés fokával bejelölhetjük a szeleteket is a pizzánkon.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.