SONKÁS KOSÁRKÁK
Hozzávalók (24 db 4 cm átmérőjű kosárkához):
30-35 dkg leveles tészta, 15 dkg sonka, 1 vöröshagyma, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 5 dkg reszelt sajt, őrölt bors, só.
Elkészítés:
A leveles tésztát 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk. Az így kapott tésztadarabokkal kibéleljük a mini muffinforma mélyedéseit.
A hagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a tojással, tejföllel és liszttel. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A keveréket a tésztakosárkákba kanalazzuk. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
A süteményt 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Vikibaki2010@gmail.com
(Viki, 2013.11.25 21:17)