HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
VEGÁN CSOKOLÁDÉTORTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL
Hozzávalók:
Egy adag TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT CSOKOLÁDÉS PISKÓTA, 2 dl növényi tejszín, 1 csomag csokoládés pudingpor, 2 dl (vaníliás) növényi tej, 2-3 evőkanál kakaópor, 20 dkg porcukor, 10 dkg növényi margarin, 5 nagyobb lyukú reszelőn lereszelt csokoládé, 1 evőkanál rum (vagy pár csepp rumaroma). A díszítéshez: 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, néhány szem kandírozott cseresznye.
Elkészítés:
A 2 dl növényi tejből, a pudingporból, a kakaóporból és 20 dkg porcukorból sűrű pudingot főzünk. Gyakran megkeverve kihűtjük. Belekeverjük a margarint. Ezután hozzáadjuk a 2 dl növényi tejszínt, a rumot, és gépi habverővel habos krémmé keverjük. A krémbe óvatosan belekeverjük a reszelt csokoládét.
A piskótát tortatálra tesszük. Rákenjük a krém háromnegyed részét. A maradék krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a torta tetejére nyomjuk. A krémcsillagokat beszitáljuk kakaóporral.A torta tetejét kandírozott cseresznyével díszítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Érdeklődnék hogy milyen növényi tejszínt használsz, mert a legtöbbe van tejfehérje. a szóját én nem támogatom, a hulala meg a meggle ezek tejfehérjések. Előre is köszi a segítséget.
Piskóta
(Szamóca, 2011.08.22 11:05)
Szia!
Ki mondta, hogy tojásos piskótát kell használni?
Ha a hozzávalók első sorában a "TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT CSOKOLÁDÉS PISKÓTA" szavakra kattintasz, megtalálod a tojásmentes piskóta receptjét.
Vegán csokitorta krémje
(Krilla, 2011.07.02 12:39)
Szia!
Múlt héten próbáltam ki ezt a receptet,de az én krémem nem lett kemény.(Igaz a pudingot is helyettesítenem kellett keményítő+karobbal)Sajnos csak zab-vagy rizstejszínt használhatnék csak hozzá(szója és a bolti habalapok kizárva),ami nagyon alacsony zsírtartalmú,nem lehet felverni.Van valami tipped azon kívül,hogy a tejszínt simán hagyjam ki?
csokitorta tej/toji nélk.
(CilaJojovich, 2010.09.01 08:40)
hát ez istenien néz ki. ki fogom próbálni!! :)
grat.
Krém
(Andy, 2013.07.08 21:37)