BÖJTÖS TÖLTÖTT KÁPOSZTA
BÖJTÖS TÖLTÖTT KÁPOSZTA
laktovegetáriánus,
Hozzávalók 4 személyre
12 nagy savanyúkáposzta-levél
1 vöröshagyma
50 dkg gomba
20 dkg rizs
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1/4 kávéskanál őrölt bors
olaj
só
a tálaláshoz:
tejföl
A töltelékhez az apróra kockázott hagymát üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Rászórjuk a rizst, két percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, összevágott gombát. Fűszerezzük, és felöntjük 1/2 liter forró vízzel. A legkisebb lángon addig főzzük, amíg a rizs be nem issza az összes folyadékot. Ezután kihűtjük.
A káposztalevelek vastagabb ereit kivágjuk. A tölteléket egyenlően elosztva a levelekbe csomagoljuk, majd az így kapott batyukat olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rendezzük. Ráöntünk 1/2 liter forró vizet, a tálat lefedjük, és az ételt 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Tejföllel meglocsolva kínáljuk.