Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


BÖJTÖS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

2014.11.11

BÖJTÖS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

laktovegetáriánus,
 

Hozzávalók 4 személyre

12 nagy savanyúkáposzta-levél

1 vöröshagyma

50 dkg gomba

20 dkg rizs

2 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál őrölt kömény

1/4 kávéskanál őrölt bors

olaj

a tálaláshoz:

tejföl

 

A töltelékhez az apróra kockázott hagymát üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Rászórjuk a rizst, két percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, összevágott gombát. Fűszerezzük, és felöntjük 1/2 liter forró vízzel. A legkisebb lángon addig főzzük, amíg a rizs be nem issza az összes folyadékot. Ezután kihűtjük.

A káposztalevelek vastagabb ereit kivágjuk. A tölteléket egyenlően elosztva a levelekbe csomagoljuk, majd az így kapott batyukat olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rendezzük.  Ráöntünk 1/2 liter forró vizet, a tálat lefedjük, és az ételt 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

Tejföllel meglocsolva kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.