Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


BORSÓVAL TÖLTÖTT KRUMPLI

2015.05.08

Hozzávalók (4 személyre):

8 nagyobb, hibátlan krumpli, 30 dkg zöldborsó, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 20 dkg semleges ízű sajt, 2 teáskanál vaj, néhány csipetnyi őrölt bors, só.

     

Elkészítés:

A krumplikat egészben, héjastul jól megmossuk, kefével lesikáljuk, aztán héjában megfőzzük vagy megsütjük

A borsót, a csokorba kötött petrezselymet hozzáadva, a vajon sóval ízesítve puhára pároljuk (ha kell, kis vizet öntünk alá), majd kivesszük a petrezselymet, a borsót langyosra hűtjük, és krumplitörővel durvára törjük.

A megfőtt vagy megsült krumplikat hosszában félbevágjuk, az aljukat picit levágjuk, hogy megálljanak a "talpukon" és a belsejüket éles szélű kiskanállal vagy karalábévajóval óvatosan kiszedjük úgy, hogy minden fél krumpliból kb. fél centi vékonyságú csónak forma maradjon. A krumplicsónakokat sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk.

A sajt felét lereszeljük és a kivájt krumplidarabkákkal együtt elkeverjük a töltelékkel. Borssal ízesítjük. A tölteléket púposan a fél krumplikba halmozzuk, a tetejükön elosztjuk a megmaradt sajtot.

Az ételt 200-220 fokos sütőben megsütjük.

A megsült krumplikat tálalhatjuk önálló ételként például salátával, vagy köretként más ételekhez.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.