Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BORSÓVAL TÖLTÖTT KRUMPLI

2015.05.08

Hozzávalók (4 személyre):

8 nagyobb, hibátlan krumpli,
30 dkg zöldborsó,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
20 dkg semleges ízű sajt,
2 teáskanál vaj,
néhány csipetnyi őrölt bors,
só.

     

Elkészítés:

A krumplikat egészben, héjastul jól megmossuk, kefével lesikáljuk, aztán héjában megfőzzük vagy megsütjük.

A borsót, a csokorba kötött petrezselyemmel, sóval ízesítve a vajon puhára pároljuk (ha kell, kis vizet öntünk alá), majd kivesszük a petrezselymet, a borsót langyosra hűtjük, és krumplitörővel durvára törjük.

A megfőtt vagy megsült krumplikat hosszában félbevágjuk, az aljukat picit levágjuk, hogy megálljanak a "talpukon" és a belsejüket éles szélű kiskanállal vagy karalábévajóval óvatosan kiszedjük úgy, hogy  kb. fél centi vékonyságú faluk maradjon. A krumplicsónakokat sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk.

A sajt felét lereszeljük és a kivájt krumplidarabkákkal együtt elkeverjük a töltelékkel. Borssal ízesítjük. A tölteléket púposan a fél krumplikba halmozzuk, a tetejükön elosztjuk a megmaradt sajtot.

Az ételt 200-220 fokos sütőben megsütjük.

A megsült krumplikat tálalhatjuk önálló ételként például salátával, vagy köretként más ételekhez.