Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BROKKOLI RÁNTVA

2008.01.29

rantott-brokkoli-012-dd.jpg

 

Hozzávalók:

1 kg brokkoli nagyobb rózsákra szedve, 
só, 
liszt, 
tojás,
zsemlemorzsa (kihagyható),
szezámmag, 
1 gerezd fokhagyma, 
olaj a kisütéshez.

 

Elkészítés:

A brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz a tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük.

 

brokkoli-rantva-001-aa.jpg