Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BURGONYA SÜTVE-TÖLTVE - Wendy's módra

2008.01.29

sajtos-brokkoli-20090729-015-ddddd.jpg

  

Hozzávalók: 

Személyenként 2 nagy, hibátlan héjú krumpli, alufólia.

A töltelékhez (4 személyre): 
50 dkg párolt brokkoli, 
20 dkg reszelt sajt (Cheddar sajt), 
1 teáskanál liszt, 
2 dl tejszín, 
5 dkg vaj, 
csipetnyi só, 
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió.



Elkészítés:

A krumplikat nagyon alaposan megmossuk, legjobb kefével is átdörzsölni őket. Aztán egyenként alufóliába csomagoljuk és 200-220 fokos sütőben megsütjük.

A töltelékhez a brokkolin kívül a többi hozzávalót alaposan összekeverjük és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. Ha felolvadt a sajt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a párolt (de nem szétfőzött!) brokkolit.

Amikor a krumplik megsültek, kereszt-alakban bevágjuk a héjukat, kicsit kikaparunk a belsejükből (a kikapart krumplit is a brokkolihoz keverjük), a brokkolit pedig a krumplikba, krumplikra halmozzuk.

Brokkoli helyett más zöldséget is tölthetünk a krumplikba.