BURGONYA SÜTVE-TÖLTVE - Wendy's módra
Hozzávalók:
Személyenként 2 nagy, hibátlan héjú krumpli, alufólia.
A töltelékhez (4 személyre):
50 dkg párolt brokkoli,
20 dkg reszelt sajt (Cheddar sajt),
1 teáskanál liszt,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
csipetnyi só,
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A krumplikat nagyon alaposan megmossuk, legjobb kefével is átdörzsölni őket. Aztán egyenként alufóliába csomagoljuk és 200-220 fokos sütőben megsütjük.
A töltelékhez a brokkolin kívül a többi hozzávalót alaposan összekeverjük és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. Ha felolvadt a sajt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a párolt (de nem szétfőzött!) brokkolit.
Amikor a krumplik megsültek, kereszt-alakban bevágjuk a héjukat, kicsit kikaparunk a belsejükből (a kikapart krumplit is a brokkolihoz keverjük), a brokkolit pedig a krumplikba, krumplikra halmozzuk.
Brokkoli helyett más zöldséget is tölthetünk a krumplikba.