BROKKOLILEVES
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, negyed zellergumó, 1 teáskanál olaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska lestyán, só.
Elkészítés:
Felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a megtisztított, felkarikázott répafélék, kevergetjük 2-3 percig, majd felöntjük 2 liter vízzel. Beletesszük a zellert, valamint a petrezselyemzöldet és a lestyánt csokorba kötve. Megsózzuk, majd a legkisebb lángon, éppen csak gyöngyöve 30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Az újraforrástól számított kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről (a brokkolit ne főzzük pépesre), kidobjuk belőle a fűszercsokrot, és tálalhatjuk.
Tipp:
A főzés utolsó 5 percében szaggathatsz bele vajgaluskát. Az ételt kínálhatod tejföllel is.