BROKKOLIS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
40-50 dkg brokkoli (fagyasztott is jó), 25 dkg gomba, 1-2 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, néhány csipetnyi őrölt (fehér)bors, 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, 20-25 dkg paradicsom (koktélparadicsom), 50 dkg tészta.
Elkészítés:
Egy serpenyőben fölolvasztjuk a vajat. Pár pillanatig kevergetve átpirítjuk benne a zúzott fokhagymát, aztán hozzáadjuk az ízlés szerint földarabolt gombát és a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet és a paradicsomot, majd jól összeforraljuk. A közben bő, sós vízben kifőzött a tésztát, a brokkolis-gombás mártással és a paradicsommal összeforgatva tálaljuk.