HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
BROKKOLIS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
40 dkg brokkoli (fagyasztott is jó), 25 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, 20-25 dkg paradicsom (koktélparadicsom), 50 dkg tészta.
Elkészítés:
Egy serpenyőben fölolvasztjuk a vajat. Pár pillanatig kevergetve átpirítjuk benne a zúzott fopkhagymát, aztán hozzáadjuk az ízlés szerint földarabolt gombát és a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet, és jól összeforraljuk. Közben kifőzzük a tésztát, a brokkolis-gombás mártással és a paradicsommal összeforgatva tálaljuk.