Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BROKKOLIS-GOMBÁS TÉSZTA

2012.03.13

p1130640-dd.jpg

  

Hozzávalók:

40-50 dkg brokkoli (fagyasztott is jó),
25 dkg gomba, 
1-2 gerezd fokhagyma, 
3 dkg vaj, 
2 dl tejszín, 
só, 
néhány csipetnyi őrölt (fehér)bors, 
1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, 
20-25 dkg paradicsom (koktélparadicsom), 
50 dkg tészta.

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben fölolvasztjuk a vajat. Pár pillanatig kevergetve átpirítjuk benne a zúzott fokhagymát, aztán hozzáadjuk az ízlés szerint földarabolt gombát és a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet és a paradicsomot, majd jól összeforraljuk. A közben bő, sós vízben kifőzött a tésztát, a brokkolis-gombás mártással és a paradicsommal összeforgatva tálaljuk.