CITROMOS-AVOKÁDÓS TÉSZTA
Hozzávalók (4 személyre):
30-35 dkg (durum)tészta,
2 érett avokádó,
1 citrom,
10-15 szál petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
őrölt bors,
só.
Elkészítés:
A tésztát forrásban levő, bő, enyhén sós vízben feltesszük főni.
Az avokádót meghámozzuk és felkockázzuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Amikor a tészta már majdnem megfőtt, felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát, hármat-négyet keverünk rajta. Beletesszük az avokádót. Megszórjuk egy csipetnyi borssal. Ráfacsarjuk a citrom levét. Levesszük a tűzről, és összeforgatjuk a frissen főtt, leszűrt tésztával. Azonnal tálalható.
Tipp:
Aki szereti a csípőset, daraboljon bele egy-két csilipaprikát.