Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


CSILIS BAB HÚS NÉLKÜL

2011.09.17

p1040571-a.jpg
 

Hozzávalók (4 személyre):

1 doboz konzerv vörösbab,
1 doboz kukoricakonzerv, 
3-4 db paradicsom, 
1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika, (szépen mutat, ha különböző színűek), 
2 dl sűrű paradicsomlé, 
1 nagy fej vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 
ízlés (és tűrőképesség) szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika, 
1 kiskanál morzsolt oregano, 
1 kiskanál őrölt római kömény, 
csipetnyi őrölt fahéj, 
cukor, 
só, 
étolaj.

   

Elkészítés:

A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk, és a paradicsom feldaraboljuk. A paprikát is kimagozzuk, aprítjuk.

A kis kockákra vágott vöröshagymát 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, beleszórjuk a chilit, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert, jól összekeverjük, aztán felöntjük a paradicsomlével és 1 dl vízzel, majd fedő alatt (gyakran megkeverve) mérsékelt tűzön kb. negyed óráig főzzük. 

Ezután hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát is, aztán az egészet fedő alatt még 10 percig a tűzön hagyjuk.

Ropogós kenyérrel vagy tortillával tálaljuk. A tortilla receptjét itt találod meg: TORTILLA HÁZILAG.

 

Tipp:

A babot és a kukoricát természetesen főzheted te magad is, nem muszáj konzervet használni. De akkor a bab áztatási és főzési ideje miatt 30 perc helyett fél nap az étel elkészítési ideje.