Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


CUKKINIFASÍRT

2008.01.28

CUKKINIFASÍRT 1.

 

Hozzávalók:

2  zsenge cukkini, 2 közepes nagyságú krumpli, 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma lereszelve, étolaj, só, őrölt bors. Olaj a kisütéshez.

 

p1150707-dd.jpg

     

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit kislyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a lisztet. A hozzávalókat jól összekeverjük.
A keverékből nagy evőkanálnyi halmokat rakunk egy kiolajozott, előmelegített serpenyőbe. A lángot mérsékeljük a serpenyő alatt. Amikor a fasírtok alsó oldala megpirul, lapátkanállal megfordítjuk, és kicsit lenyomkodjuk őket, aztán megsütjük a másik felüket is.

  

CUKKINIFASÍRT 2.

 

Hozzávalók:

3  zsenge cukkini, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma és 1 kis fej vöröshagyma lereszelve, 5 dkg reszelt sajt, 3 szelet kenyérbél nagyon apró kockákra vágva vagy összemorzsolva, 1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzöld, pirospaprika, étolaj, só, őrölt bors, zsemlemorzsa.

  

cukkini-fasirt-6-007-dd.jpg

   

Elkészítés:

A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, öt percig állni hagyjuk, aztán nagyjából kinyomkodjuk a levét, paprikázzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és vöröshagymát, az aprított petrezselymet, a reszelt sajtot és a kenyeret. A hozzávalókat jól összekeverjük. Ha a massza annyira lágy, hogy nem lehet belőle kézzel pogácsákat formálni, akkor keverjünk még hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát.
A keverékből púpos evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki. A kezünkkel lapos pogácsaformára igazítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban megsütjük.

 

CUKKINIFASÍRT 3.

 

Hozzávalók:

2-3  zsenge cukkini (kb. 30 dkg), 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg liszt, 1 kisebb lilahagyma apró kockákra vágva, só, őrölt bors, étolaj.

 

p1360684-dd.jpg

    

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zúzott vagy lereszelt fokhagymát, az aprított lilahagymát, a reszelt sajtot és a lisztet. A hozzávalókat jól összekeverjük. A masszából nagy evőkanálnyi halmokat rakunk egy kiolajozott, előmelegített serpenyőbe. A lángot mérsékeljük a serpenyő alatt. Amikor a fasírtok alsó oldala megpirul, lapátkanállal óvatosan megfordítjuk őket, aztán megsütjük a másik felüket is.

 

Nézd meg a Beastie's Bistro cukkinifasírt receptjét is!

 

cukkinifasirt-11-020-dd.jpg

p1340903-dd.jpg

p1400933-dd.jpg

 

 

SAJTOS CUKKINIFASÍRT

 

Hozzávalók:

2-3  zsenge cukkini (kb. 30 dkg), 1 tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg durvára reszelt sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors, őrölt kömény, étolaj.

 

p1360226-dd.jpg

    

Elkészítés:

A cukkinit  durvára reszeljük, megsózzuk, és negyed órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Ezután megborsozzuk, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a reszelt sajtot és a morzsát. A hozzávalókat jól összekeverjük. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és fél ujjnyi forró olajban sütni kezdjük őket. Amint beletettük az olajba a fasírtokat, a lángot mérsékeljük. A fasírtokat egyszer megfordítjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük.

Kínálhatjuk salátával, fokhagymás tejföllel, tehetjük zsemlébe, de adhatunk hozzá hagyományos köretet is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.