Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


DUPLÁN BABOS LEVES

2015.08.03

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet), 50 dkg fejtett bab (fagyasztott is lehet), 50 dkg krumpli, 25 dkg gomba, 1 sárgarépa karikákra vágva, 1 petrezselyemgyökér karikákra vágva, 1 nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, csipetnyi őrölt kömény, só, 1 teáskanál étolaj.

 

 

  

Elkészítés:
A felmelegített olajba szórjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a gomba nagyjából elfőtte a levét, beleszórjuk a pirospaprikát. Rögtön felöntjük 2 liter vízzel, és amikor újra forrni kezd, beletesszük a fejtett babot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és lassú tűzön, fedő alatt félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a feldarabolt zöldbabot, majd puhára főzzük. Végül fokhagymanyomón belenyomjuk a fokhagymát, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, és még tíz percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Tipp:
Szaggathatunk bele galuskát vagy csipetkét is. Tálalásnál adhatunk hozzá tejfölt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.