ÉDESBURGONYA (BATÁTA) FOKHAGYMÁSAN
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya, 2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál étolaj, só, őrölt bors.
Az édesburgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tűzálló tálba szórjuk egy rétegben. Rászórunk az egy fokhagymát gerezdekre szedve. (A fokhagymát nem kell megpucolni.) Meglocsoljuk 2-3 evőkanál étolajjal, megszórjuk egy-két csipet sóval, őrölt borssal, az egészet összeforgatjuk, hogy az olaj és a fűszer mindenütt bevonja, aztán a tálat szorosan lefedjük alufóliával, és 15-20 percre 220 fokos sütőbe tesszük.
15 perc leteltével megnézzük, hogy az édesburgonya megpuhult-e. Ha nem, visszatesszük még pár percre lefedve a sütőbe. Ha igen, levesszük róla a fóliát, és még 5 percig lefedetlenül pirítjuk.
Az édesburgonyát fűszerezheted ízlésed szerinti zöldfűszerrel is, például rozmaringgal, borsikafűvel, kakukkfűvel...
Tálalásnál adhatsz hozzá fokhagymás tejfölt.
Tipp: Készítheted az édesburgonyán kívül más zöldségekkel is. Például padlizsánnal, cukkinivel is nagyon finom.