Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


BABFASÍRT

2013.07.09

Hozzávalók:

50 dkg főtt bab (lehet konzerv is),
2 tojás,
15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima liszt),
1 vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
fél kávéskanál őrölt kömény,
2 csipetnyi őrölt bors,
2 kávéskanál só,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
negyed kávéskanál sütőpor.
A kisütéshez étolaj.

Elkészítés:

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a babhoz adjuk, és aprítógépben a tojással és a fűszerekkel együtt masszává keverjük. (Ne turmixoljuk finomra, maradjon darabos!) Hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.

Olajat forrósítunk, és a babos masszából két kanállal fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.

Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.

 

p1390160-dd.jpg