Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


BÁCSKAI RIZSES GOMBA

2012.03.22

  

p1140233-ddd.jpg

 

Hozzávalók:

50 dkg gomba,
1 vöröshagyma apró kockákra vágva,
2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erős paprikát is),

2 paradicsom,
1 evőkanál pirospaprika,
negyed kávéskanál őrölt bors,
majoranna,
étolaj,
25 dkg rizs.
 

 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)
Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még utánasózzuk és borsozzuk.

Tipp:

A gombával együtt belefőzhetünk az ételbe 20-25 dkg szójakockát. (A szójakockát előtte be kell áztatni sós/fűszeres vízbe.) Keverhetük az ételbe zöldborsót vagy kukoricát is.