FŰSZERES KRUMPLI
Hozzávalók: krumpli, étolaj, fűszerek.
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és összevágjuk, majd egy tálba szórjuk. Minden kilogramm krumplira számítva két evőkanál étolajat összekeverünk az ízlésünknek megfelelő fűszerekkel. Nálunk az két kiskanál só, két csipetnyi őrölt bors, fél kiskanál őrölt pirospaprika, két csipetnyi őrölt kömény, három-négy fokhagymagerezd reszelve keverék vált be a legjobban, de nagyon finom kakukkfűvel, rozmaringgal, csilivel is. Az olajos fűszerkeveréket a krumplira öntjük, és az egészet alaposan összeforgatjuk, majd egy tűzálló tálba vagy tepsibe pakoljuk, alufóliával lefedjük, és 45 percre 220 fokos sütőbe tesszük. Végül levesszük az alufóliát, és a krumplit visszatéve a sütőbe megpirítjuk.
Ezt az ételt adhatjuk köretként, de salátával, savanyúsággal önálló ételként is megállja a helyét.