GOMBAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3 közepes krumpli, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál étolaj, 1/4 kávéskanál őrölt bors, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 1-2 babérlevél, só.
A felforrósított olajon nagy lángon megpirítjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, majd a gombadarabkákat lapátlanállal kiemeljük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd beletesszük a petrezselyemzöld kétharmadát csokorba kötve, a babérlevelet, a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, felöntjük másfél liter vízzel, és lefedve addig főzzük, amíg a zöldség puhulni nem kezd. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott krumplit és a gomba felét. Az egészet puhára főzzük. Kivesszük belőle a babérleveleket és a petrezselyemzöldet, majd a levest turmixoljuk.
A forró levest a megmaradt, felmelegített pirított gombával és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Tipp:
Turmixolás előtt tehetünk bele néhány kanál tejfölt vagy tejszínt is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon tetszik ebben a krémlevesben, hogy lepirítja a gombát, és hagy turmixolatlan pirított gombát a krémlevesbe.
Így finomabb.
Mindig sajnáltam, hogy az összes gomba a turmixba került.
a GOMBAKRÉMLEVES-ről
(Lucián, 2014.02.08 15:12)
Nagyon tetszik ebben a krémlevesben, hogy lepirítja a gombát, és hagy turmixolatlan pirított gombát a krémlevesbe.
Így finomabb.
Mindig sajnáltam, hogy az összes gomba a turmixba került.
a GOMBAKRÉMLEVES-ről
(Lucián, 2014.02.08 15:13)