GOMBALEVES FOKHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3-4 db közepes krumpli, 1 evőkanál étolaj, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, só, egy csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával beletesszük az egészben hagyott, meghámozott vöröshagymát, a kockákra vágott krumplit, fölöntjük másfél liter vízzel, beletesszük a csokorba kötött petrezselyemzöldet, és lefedve addig főzzük, amíg a krumpli félig megpuhul.
Miközben a leves fő, megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomón átpréseljük vagy lereszeljük. Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát, és még tíz percig főzzük, végül kivesszük a petrezselyemcsokrot.
Szaggathatunk a levesbe csipetkét vagy galuskát is.
Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.