GOMBAPÖRKÖLT - GOMBAPAPRIKÁS
Hozzávalók: 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 50 dkg tisztított és felszeletelt gomba, pirospaprika, só, olaj, petrezselyemzöld, egy-két evőkanál lecsó.
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, megsózzuk, és puhára pároljuk. A főzés végén apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Rizzsel, nokedlivel vagy spagettivel tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.
GOMBAPAPRIKÁS
A gombapörköltbe a főzés végén egy kanál liszttel csomómentesen kikevert egy dl tejfölt keverünk, és a gombát még öt percig együtt főzzük a tejfölös habarással.
Nokedlivel, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon étvágygerjesztőek a képek:)
Hasonlóan készítem, de én párolás után még lepirítom és egy kicsit odakapatom a gombát, hogy jobban kiadja a gombaízt.
Tükörtojás feltéttel, kifejezetten laktató.
Nem ritkán összefőzöm a pörit, vagy a paprikást
zöldborsóval. Szeretik egymást a gombával!
További tippek
(Lucián, 2014.02.14 20:21)