GOMBÁS BULGUR
Hozzávalók:
50 dkg bulgur, 50 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 8-10 szál petrezselyemzöld,
1 evőkanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál olaj, só.
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a bulgurt, és felöntjük a bulgur térfogatához képest dupla mennyiségű forró vízzel. Az újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, ha kell, utánaízesítjük, és az ételt levesszük a tűzről. 15-20 percig lefedve állni hagyjuk.
Friss salátával tálaljuk.
Tipp:
Rizzsel, hajdinával vagy más gabonával is elkészíthetjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Életem első bulguros receptje,és köszi,nagyon finom lett:))
Bulgur
(Timi, 2020.05.15 10:52)