GOMBÁS KRUMPLI
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, olaj, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, só.
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, borssal, köménnyel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt krumplit, a lehúzott héjú, felszeletelt paradicsomot és az összevágott paprikát, kis vízet öntünk alá, és a krumplit puhára főzzük. Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel. Friss salátát vagy savanyúságot adunk mellé.
Tipp:
Ez az étel nagyon finom úgy is, ha miután megfőtt, füstölt sajttal tűzálló tálba rétegezzük, a tetejét meglocsoljuk tejföllel, és kb. 30 percig sütjük a sütőben.