HAGYMAPÖRKÖLT
Ez az étel kiváló feltét főzelékekhez, például lencséhez, babhoz, borsóhoz, sárgaborsóhoz.
Hozzávalók:
5-6 közepes hagyma (lehet csak vöröshagyma is, lila hagyma is vagy vegyesek), őrölt kömény, őrölt bors, pirospaprika, só, étolaj.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és nem túl vékony karikákra vágjuk. A hagymakarikákat két evőkanál forró étolajon negyed kávéskanál őrölt köménnyel és 2-3 csipet őrölt borssal megszórva kevergetve pirítani kezdjük. Amikor a hagyma láthatóan összesett, megszórjuk egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és 3-4 percig forraljuk. Vigyázat, ne főzzük szét a hagymát! Forrón a főzelékre merve tálaljuk.