KARALÁBÉLEVES
Hozzávalók (4 személyre):
6 db zsenge karalábé, 2 sárgarépa felkarikázva, egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, só, egy kiskanál cukor, étolaj, 3 evőkanál tejföl, 1 csapott evőkanál liszt.
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát egy evőkanálnyi olajon a cukorral 4-5 percig kevergetve pároljuk. Utána beletesszük a kockákra vágott karalábét, sózzuk, és felöntjük másfél liter vízzel. Lassú tűzön főzzük, míg a zöldség puhulni kezd.
A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel. Kis levest merünk hozzá, és azzal is elkeverjük. Aztán a levesbe ötjük. Beleszórjuk a petrezselymet, és az újraforrástól számítva még 5 percig főzzük.
Tipp:
Tálalásnál minden tányér aljába tegyél egy-egy kanál tejfölt, és erre merd a forró levest. A levesbe szaggathatsz vajgaluskát is.
KARALÁBÉLEVES ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALOMMAL
Hozzávalók:
1 kg zsenge karalábé. 2 sárgarépa, 3 evőkanál tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál olaj vagy vaj, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, só.
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felkockázott karalábét az olajon vagy vajon 4-5 percig kevergetve pároljuk. Utána felöntjük másfél liter vízzel. Beletesszük a csokorba kötött petrezselyemzöldet, majd lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. (Ne főzzük szét!) A tejfölt csomómentesen elkeverjük a pirospaprikával. Kis levest merünk hozzá, aztán a levesbe ötjük. Az újraforrástól számítva még 5 percig főzzük. Kivesszük a petrezselymet, és a levest forrón tálaljuk.
Tipp:
A zsenge karalábé friss leveleit is belefőzhetjük csíkokra vágva a levesbe.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Azért kerestem a vegák közt a karálébé levest, hogy valami újat tudjak produkálni. Hát....fogok is.
A fincsi frissen szedett karalábé már felkockázva,és új köntösben fog az asztalra kerülni.En levesbetétnek házi reszelt tésztát is adok hozzá, mert a család leveses, és "kell" bele levesbetét.
Köszönöm, örülök, hogy bekukkantottam.
a levesről
(Margó, 2011.08.06 14:33)