KARFIOLLEVES
Hozzávalók:
1 közepes fej (kb. fél kiló) karfiol rózsáira szedve, 2 sárgarépa felkarikázva, egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, só, csipetnyi őrölt kömény, egy kiskanál cukor, étolaj.
A tésztához: 1 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, só.
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát egy evőkanálnyi olajon 4-5 percig pároljuk. Utána rászórunk egy kiskanálnyi cukrot, 1-2 percig kevergetjük, aztán beletesszük a karfiolt, sózzuk, köménnyel megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Lassú tűzön főzzük, míg a karfiol puhulni kezd. Ekkor beleszaggatjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselymet és főzzük az újraforrástól számított 5 percig. (A tésztát úgy készítjük, hogy a hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle a levesbe.)
Tálalásnál néhány kanál tejfölt is szedhetünk a tányérokba. Tálalhatjuk a levest buggyantott tojással is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Ani! :***
Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett. Az egyik kedvencem.
(Nálunk a gyerekek miatt kell minden levesbe tészta. Tésztarajongók.)
Karfiol leves
(Ani, 2009.11.22 23:40)
Szia Viki!
Kipróbáltam a levest, buggyantott tojással, nagyon finom, ízlett az egész családnak. Köszi. (én tésztát nem tettem bele)
Karfiol leves
(Szamóca, 2009.11.23 07:54)