HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
KÍNAI KEL SAJTTAL
Hozzávalók:
1 közepes kínai kel, 1 teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény, 2-3 babérlevél, 15-20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is, jó, ha a fele füstölt sajt), 2-3 dkg vaj, szerecsendió.
Elkészítés:
Egy nagy fazék vizet a fűszerekkel felforralunk.
A kínai kelt közben megmossuk, negyedbe vágjuk.
Amikor a víz forr, a kelt beletesszük, és 3-4 percig főzzük, majd kivesszük, és szűrőn alaposan lecsöpögtetjük. Nagyon fontos, hogy a zöldséget ne főzzük túl, és alaposan csöpögtessük le róla a vizet.
Egy tűzálló tálat kivajazunk.
A kínai kelt beletesszük, rámorzsoljuk a maradék vajat, pici szerecsendiót reszelünk rá, rászórjuk a sajtot, és forró sütőben, az alsó rácson addig sütjük, amíg a sajt barnulni kezd.
kinai kelről
(agnes.inotai@yahoo.de, 2011.11.24 11:32)