Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


KRUMPLIPRÓSZA - KRUMPLIMÁLÉ

2012.08.31

Hozzávalók (egy kb. 30 x 40 cm-es tepsihez):

1 kg krumpli, 1,5-2 dl aludttej vagy kefir vagy tejföl, 15 dkg liszt, só, étolaj.

 

p1580587-ddd.jpg

      

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük az aludt tejet / kefirt / tejfölt, a lisztet és kb. 3 kis kávéskanál sót.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elterítjük benne a krumplis masszát, és a tetejét megcsöpögtetjük 2 evőkanál olajjal. 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

Tipp:

A tésztába keverhetünk reszelt sajtot, apróra vágott vöröshagymát, finomra reszelt fokhagymát és ízlés szerinti fűszernövényeket is.

Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel, megszórhatjuk reszelt sajttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.