Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


KRUMPLIS-SAJTOS LEPÉNY

2014.09.08

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 25 dkg gomba, 1 piros húsú paprika, 5 dl tejföl, 3 tojás, 20 dkg reszelt sajt, csipetnyi reszelt szerecsendió, só, őrölt bors, olaj. 

      

Elkészítés:

A megtisztított krumplit kockákra vágva megfőzzük. A felzseletelt gombát kis olajon megpároljuk.

A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Beleforgatjuk a leszűrt krumplit, a gombát és a kis kockákra vágott paprikát. Az egészet egy vékonyan kiolajozott tűzáló tálba öntjük, elegyengetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Tálalásnál tejfölt adhatunk hozzá.

 

Tipp:

Ebbe az ételbe bármilyen párolt zöldséget is tehetsz. Nagyon finom például sárgarépával. Sütés előtt az étel tetejét megszórhatod sajttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.