Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


LECSÓS TARHONYA

2014.08.03

Hozzávalók:
50 dkg tarhonya, 50 dkg krumpli, 25 dkg gomba (kihagyható), 2 vöröshagyma, 3-4 zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 1 teáskanál őrölt
pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt kömény, negyed kávéskanál őrölt bors, 2 evőkanál olaj, só.

   

 

 
Elkészítés:
A karikákra vagy kis kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre sütjük, rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és sütjük, míg a gomba leve el nem párolog. Beleszórjuk a tarhonyát, két percig kevergetjük, meghintjük borssal, köményel, pirospaprikával, megsózzuk, és felöntjük a tarhonya mennyiségéhez képest két és félszeres forró vízzel. Megsózzuk, lefedjük, és kis lángon főzni kezdjük.

Közben a krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a húsát csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk. Mikor a tarhonya már félpuha, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, a paprikát és a krumplit. (Ha kell, az elpárolgó vizet pótoljuk.) Az edényt megint lefedjük, és az ételt addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Ekkor az ételt szükség szerint még fűszerezzük, elzárjuk a lángot, és az edényt még legalább negyed óráig lefedve állni hagyjuk. 

A tarhonyát ezután friss salátával tálaljuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.