HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
MEDVEHAGYMÁS KRUMPLIPÜRÉ
Hozzávalók:
1kg meghámozott burgonya, 2 dl tejszín vagy tej, 10 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió (ha nincs, jó helyette egy egészen pici bors is, de ki is hagyható), 25-30 db zsenge medvehagymalevél (a medvehagymáról itt olvashatsz: MEDVEHAGYMA).
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (én ollóval szoktam összevagdosni, úgy a legegyszerűbb).
A krumplit leszűrjük és krumplinyomón azonnal áttörjük.
A tejszínt vagy tejet felforraljuk és belekeverjük a krumpliba. Beledolgozzuk a vajat és az apróra vágott medvehagymaleveleket. Végül sóval, szerecsendióval ízesítjük.