NYÁRI FŐZELÉK
Hozzávalók:
Negyed kiló friss zöldborsó, negyed kiló karikákra vagy kockákra vágott sárgarépa, negyed kiló rózsáira szedett karfiol, negyed kiló szintén rózsáira szedett brokkoli, 1-2 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál finomliszt, 2 dl tej, egy csokor nagyon apróra vágott petrezselyemzöld, só.
Elkészítés:
A zöldségeket annyi vízben, amennyi ellepi őket a cukorral és sóval ízesítve puhára főzzük. Amikor megpuhultak, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg őket. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel. A lisztes tejet a zöldségekhez öntjük, és a főzeléket gyakran megkevergetve újra felforraljuk, majd az újbóli forrás után mérsékelt tűzön még öt percig főzzük.
Szójapörkölttel vagy szójafasírttal tálaljuk.