NYÁRI ZÖLDSÉGES TÉSZTA
Hozzávalók:
50 dkg zöldség (vékonyra szeletelt sárgarépa, borsó, cukkini, cukorborsó, gomba...), 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg tészta.
Elkészítés:
Föltesszük főni a tésztát.
Egy serpenyőben fölolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a nagyon vékony szeletekre vágott vagy reszelt fokhagymát, pár pillanatig kevergetjük, aztán hozzáadjuk a földarabolt zöldséget, sózzuk, borsozzuk, és pár percig kevergetve pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet, és jól összeforraljuk. (A zöldséget ne főzzük túl! Úgy jó, ha harapható.)
A tésztát tejszínes-zöldséges mártással összeforgatva tálaljuk.