PADLIZSÁNFASÍRT
Hozzávalók:
50 dkg padlizsán, 30 dkg kenyérbél, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, néhány kanál liszt vagy zsemlemorzsa, fél kávéskanál sütőpor, 9-10 szál petrezselyemzöld, őrölt bors, só, olaj.
Elkészítés:
A kis kockákra vágott padlizsánt az apróra vágott hagymával egy evőkanál olajon kevergetve átpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ráöntünk fél deci vizet, és kis lángon addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a szétmorzsolt kenyérbelet, és kihűtjük.
Amikor kihűlt, belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sütőport és annyi lisztet vagy zsemlemorzsát, hogy formázható, de puha masszát kapjunk. (Vigyázat, inkább ragacsos maradjon a keverék, mint túl kemény!)
Vizes kézzel vagy kanállal pogácsákat szaggatunk egy vékonyan kiolajozott serpenyőbe, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.