Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


PADLIZSÁNTORONY

2008.01.11

Hozzávalók (4 személyre):

3-4 karcsú padlizsán (összesen 24 fél centis szeletet kell vágni belőlük), 24 vékony szelet sajt (pl. mozzarella, trappista... ha lehet, füstölt), 16 paradicsomszelet, 50 dkg gomba, só, őrölt bors, 10 szál petrezselyemzöld, egy csésze liszt, étolaj.

 

padlizsantorony-053-dd.jpg

  

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és fél evőkanál étolajon sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Ekkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és még 1-2 percet kevergetjük, majd levesszük a tűzről.

A lisztet elkeverjük fél mokkáskanál sóval és egy-két csipet őrölt borssal, egyenként megforgatjuk benne a padlizsánszeleteket, majd étolajjal kikent serpenyőben mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. (A serpenyőbe ne önts sok olajat, mert a padlizsán mind beszívja, és az étel tocsogni fog az olajban! A padlizsánszeleteket nem kell sokáig sütni, csak éppen addig, amíg kicsit barnulni kezdenek. Nem baj, ha nem sülnek teljesen át, mert még sütni fogjuk őket.)

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesorakoztatunk egymástól némi távolságra nyolc padlizsánszeletet. Minden padlizsánon elosztunk néhány szelet gombát. A gombára egy-egy karika lehúzott héjú paradicsomot fektetünk. A paradicsomot beborítjuk egy-egy vékony sajtszelettel. A sajtra megint padlizsán, arra gomba, aztán paradicsom majd sajt, aztán még egy padlizsán következik. Végül mindegyik torony tetejét befedjük sajttal.

A tepsit óvatosan betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és az ételt addig sütjük, amíg a sajt kicsit barnulni kezd.

Tálalásnál a padlizsántornyokat sajtforgáccsal és koktélparadicsommal díszíthetjük.

  

padlizsantorony-059-dd.jpg



Tipp:

A padlizsántornyokat a biztonság kedvéért sütés előtt összetűzheted egy-egy saslikpálcikával, nehogy szétcsússzanak.

  

padlizsantorony-052-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.