PAPRIKÁS KRUMPLI - másképp
Hozzávalók:
1 kg megpucolt és feldarabolt krumpli, egy fej vöröshagyma, egy zöldpaprika, egy paradicsom, egy evőkanál étolaj, pirospaprika, só, 1 dl + 2 evőkanál tejföl.
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. fél liter vízzel, beletesszük a krumplit, megsózzuk, hozzáadjuk a kicsumázott, félbevágott zöldpaprikát és az egész paradicsomot, lefedjük, és majdnem puhára főzzük.
Mikor kezd puhulni, kivesszük belőle a zöldpaprikát , a paradicsomot és belekeverjük a tejfölt.
Ezután az egészet egy tűzálló tálba öntjük, a tetejére tejfölt csöpögtetünk, és előmelegített sütőben 200 fokon fél órát sütjük.
Változatosabbá tehetjük úgy, hogy amikor a felét belekanalaztuk a tálba, beborítjuk egy réteg szeletelt sajttal (legfinomabb füstölt sajttal) vagy párolt gombával, felkarikázott főtt tojással, aztán rámerjük a maradék krumplit, és így sütjük meg.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Na ezt ma ki is fogom próbálni! A férjem nem igazán szereti a hagyományosan elkészitett paprikáskrumplit.Megpróbálom ezt,hátha jobban izlik majd neki. Köszi a receptet!
Szia Szamóca!
(Saci, 2008.09.09 16:03)Paprikáskrumplit így még sohasem készítettem, de ki fogom próbálni, biztosan fincsi lehet!:-)
Ez igen!
(Bea, 2010.12.17 11:19)