PIRÍTOTT ZÖLDSÉGES EGYTÁL
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg krumpli, 1 kg zöldség vegyesen (sárgarépa, cukkini, padlizsán, gomba, paprika, karfiol ízlés szerint), 20 dkg grillezhető sajt vagy tofu, só, őrölt bors, friss fűszernövények (petrezselyem, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint), étolaj.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A lassan puhulókat (krumpli, répa...) lehetőleg kisebb darabokra.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben felhevítünk két evőkanál étolajat, beleszórjuk a lassan puhuló zöldségeket, megkeverjük őket, hogy minden oldalukat bevonja az olaj, majd a lángot a legkisebbre vesszük, és néha megrázogatva az edényt, a zöldséget félpuhára sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a könnyebben átsülőket (gomba, karfiol, cukkini...), sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Továbbra sem kevergetjük, csak az edényt rázzuk meg néha.
Amikor a zöldségek mind kellően puhák, megszórjuk őket a felaprított zöldfűszerrel. Az ételbe szórjuk a kis kockákra vágott grillsajtot, és azzal is pirítjuk még 3-4 percig.
Frissen, forrón tálaljuk.
Tipp:
Tálalásnál meglocsolhatjuk zúzott fokhagymával ízesített tejföllel.