RAKOTT ZÖLDBAB - alacsony szénhidráttartalmú étel
Ez az étel kifejezetten alacsony szénhidráttartalmú. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg párolt vagy előfőzött zöldbab (üveges zöldbabból két üveggel), 3 db keményre főzött és apró kockákra vágott tojás, 1 db nyers tojás, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt sajt (legjobb füstölt sajtból), 1 dkg vaj, só, 1 gerezd fokhagyma (kihagyható).
Elkészítés:
A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, a reszelt fokhagymát és egy mokkáskanálnyi sót. A párolt zöldbab felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott főtt tojást. Ezután a zöldbab megmaradt része következik. Végül a tojással rétegezett zöldbabot leöntjük a tejfölös mártással. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Köszönöm a receptet,már egy órája olyan rakott zöldbabot keresek,ami megfelel köretnek.
vélemény a rakott babról...
(Gabóca, 2010.02.10 11:34)
Finom a rakott bab!Ha pikánsabban szeretitek-TABASCO-t
tegyetek a tejfölbe !Ugyan ezt karfiollal,brokkolival
céklával(előfőzve!)próbáljátok meg!GUSZTA?FINOM,EGÉSZ-
SÉGES!
hétköznapi,egészséges,hagyományos ételek,tippek reggelire,tízóraira
(gasztronauta, 2011.07.21 18:45)