Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


RÁNTOTT SAJT MÁSKÉPP

2012.04.04

p1140716-aaa.jpg

 

Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is), 
2 tojás, 
4 evőkanál liszt, 
8-10 szál apróra vágott petrezselyemzöld, 
1 fokhagymagerezd, reszelt szerecsendió, 
só. 

A panírozáshoz: 
zsemlemorzsa. 

A sütéshez: 
étolaj.

 

Elkészítés:

A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, csipetnyi reszelt szerecsendióval, csipetnyi sóval és a  finomra reszelt fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.

Beolajozott kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből. Zsemlemorzsában meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük.

Frissen, forrón a legfinomabb.