RATATOUILLE FETÁVAL
Hozzávalók (4 személyre):
1 közepes padlizsán, 2 kis cukkini, 2 lilahagyma (de lehet póréhagyma vagy salotthagyma is), 1 nagyobb zölpaprika, 1 kaliforniai paprika vagy pritamin paprika, 4 paradicsom, 3-4 evőkanál olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanálnyi morzsolt kakukkfű, só, őrölt bors, 15 dkg feta sajt.
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben az olivaolajon kevergetve megpirítjuk a vékony karikákra vágott lilahagymát, a félkarikákra vágott padlizsánt és cukkinit, a földarabolt paprikákat és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot. Nagyon óvatosan megsózzuk (a feta nagyon sós), csipetnyi frissen őrölt borssal megszórjuk, meghintjük a morzsolt kakukkfűvel, és csak addig sütjük, amíg a zöldségek nem puhulnak túl, roppanósak maradnak.
Az elkészült ételt tányérokra adagoljuk, és rámorzsoljuk a fetát.
Reggelinek, könnyű nyári vacsorának kitűnő. Éhesebbeknek egy szelet friss, ropogós héjú kenyeret adunk hozzá. De fogyasztható köretként is.
Tipp: még finomabb, ha 2-3 gombát is sütünk bele.