RIZSES LECSÓ
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg paprika, 1 kg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, só, 10 dkg rizs, valamint ízlés szerint más zöldségek: gomba, cukkini, padlizsán, zsenge tök (a gombát a paprikával együtt, a padlizsánt, cukkinit, tököt a paradicsommal együtt adjuk az ételhez).
Elkészítés:
Az olajon üvegesre sütjük a megtisztított, feldarabolt hagymát, beleszórjuk a csíkokra vágott paprikát és a rizst, átkeverjük. Hozzáadjuk a darabokra vágott (héjuktól megszabadított) paradicsomokat, sózzuk, enyhén borsozzuk, és főzzük, amíg a paradicsom levet nem ereszt. Felöntjük fél liter forró vízzel, majd a legkisebb lángon, letakarva rotyogtatjuk, míg a rizs meg nem puhul. (Ne főzzük, szét!)
Aki szereti a csípőset, természetesen csípős paprikát is tehet bele.
Tipp:
Ha éppen be van kapcsolva a sütő, a vízzel való felöntés után szorosan lefedve a sütőbe is betehetjük az ételt. Öt perc után a sütőt lekapcsolhatjuk. Mire kihűl a sütő, a lecsó megfő.
A rizses lecsó nagyon finom grillezett sajttal, érdemes kipróbálni.