ROSSINI SPAGETTI
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg gomba, egy kis padlizsán (vagy fél kisebb padlizsán és fél kisebb cukkini), 3-4 db paradicsom, só, őrölt bors, fél csokor petrezselyemzöld, 1 kis mogyoróhagyma vagy lilahagyma vagy egy kis csokor snidling, 4 evőkanál mascarpone vagy más semleges ízű krémsajt, 1 dl zöldségleves (ha nincs, jó a víz is), 1 evőkanál étolaj, 40 dkg sós vízben rugalmasra főtt spagetti.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre sütjük az olajon. (Ha snidlinget használunk, azt nem kell sütni, csak a főzés végén, a petrezselyemmel együtt adjuk a mártáshoz. Ebben az esetben a gombát és a padlizsánt kezdjük az olajon sütni.)
Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát és a kockákra vágott padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk (én pár csipetnyit használtam, de aki szereti a borsot, többet is tehet bele), és addig sütjük - gyakran megkeverve - amíg a gomba leve elfő.
Ekkor hozzáadjuk a lehúzott héjú, kimagozott, kockákra vágott paradicsomot, belekanalazzuk a krémsajtot, felöntjük a zöldséglevessel (vagy vízzel), beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet (és a szintén apróra vágott snidlinget) és alaposan összefőzzük. Ha kell kicsit utánaízesítjük sóval, borssal.
A besűrűsödött mártást összeforgatjuk a főtt tésztával.
Tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal.