SAJTBUNDÁS KARFIOL vagy GOMBA
Hozzávalók:
Megtisztított, rózsáira szedett karfiol, só.
A panírozáshoz: 15 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt (Trappista), só, jéghideg víz. A kisütéshez: étolaj.
Elkészítés:
A karfiolt forrásba levő sós vízbe dobjuk és a rózsák nagyságától függően három-öt percig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük és kihűtjük.
(Ha gombából készítjük az ételt, a gombákat megtisztítjuk, és nagyságuktól függően felezzük, negyedeljük.)
A panírozáshoz a tojást megsózzuk és villával felverjük, aztán belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot, végül annyi jéghideg vizet, hogy joghurtsűrűségű masszát kapjunk.
A karfiolrózsákat vagy gombákat megforgatjuk a sajtos tésztában, aztán rögtön a forró olajba dobjuk őket.
Az aranybarnára sült karfiolt/gombát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Jó étvágyat!