SAJTGOLYÓ
Ez a recept kiváló maradék tojásfehérje felhasználásához.
Hozzávalók:
Tojásfehérje, só, (fehér)bors, reszelt szerecsendió, őrölt pirospaprika, ahány tojásfehérjéből készítjük az ételt, annyiszor kb. 10-15 dkg reszelt sajt (a tojás nagyságától függően), zsemlemorzsa, a kisütéshez étolaj.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá verjük és befűszerezzük ízlés szerint a sóval, szerecsendióval, borssal, pici pirospaprikával. Hozzáadjuk a reszelt sajtot. A masszából diónyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk őket, majd olajban kisütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon jó és egyszerű. Krumplifőzelék mellé készítettem.
Sajnos valamit én rontottam el, mert a sütésnél szétfolytak :(
Legközelebb megpróbálom úgy, mintha rántott sajtot készítenék (most csak simán zsemlemorzsába forgattam, mint ahogy a receptben volt).
sajtgolyó
(Borostyán, 2010.04.28 18:51)