SAJTOS RAKOTTAS
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg krumpli, 3-4 sárgarépa, 25 dkg gomba, 25 dkg natúr krémsajt, 10 dkg reszelt sajt (jó, ha van benne füstölt is), kb. 2 l erősen fűszerezett zöldségalaplé (kockából is jó).
Elkészítés:
A megtisztított, egész krumplit és répát az alaplében félpuhára főzzük. A krumplit nagyobb darabokra törve, a répát vastagabb karikákra vágva tűzálló tálba halmozzuk. Rászórjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A főzőléből 1 kisebb merőkanálnyit elkeverünk a krémsajttal, és a zöldségre öntjük. Az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük még 15 percre, míg a sajt pirulni nem kezd.
Tálaláskor friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.